office interior design

The Details

Save

Save

Save

Save

Design Highlights

  • Great use of colour & texture and humour top create a relaxed place for cleints.
  • Wall to wall blackboard paint in the hallway to promote cleint interaction.
  • Using reclaimed furniture and making the most of the Victorian pine floor.

The Situation

  • Our client had recently acquired the first floor offices for her growing PR Company.
  • The existing décor was basic and corperate.
  • The brief was to create a light airy, funky space with colour, humour and a creative area for which to work and inspire visiting clients.
  • The clinet had a sensible budget and pretty much a blank canvas on which to work.
  • Though the client had a rough idea of what was to achieved, we were given free rain in coming up with suitable concepts.

The Approach

  • Following a detailed survey of the space and a comprehensive client design meeting, we created a number of concepts for consideration.
  • Once a rough creative direction was established, finishes, furniture and equipment were sourced.
  • Working drawings and lighting plans were produced along with building schedules .
  • As the building work started, a Victorian pine floor was discovered under the carpet, we took this opportunity to refine the design to utilise this amazing feature of the buildings fabric.

The Result

  • A fantastic quirky space centred around a hallway completely painted in black board paint for passing clients to right comments on.
  • Bright colour and interesting textures such as the Cole & Son feature wall, toilet paper wallpaper and astro turf bench seating.
  • As well as two comfortable creative offices, the main meeting room had a whiteboard wall, large rug and flexible seating arrangement giving the space for client meetings.
  • The perfect back drop for the clients existing pieces of furniture and extensive collection of artwork.
  • The overall look was deliberately non-corporate, quirky and with only a vague reference to the clients corporate brand.
  • Our favourite features included the bowler hat lights, mismatch lighting and psychedelic Cole & Son feature wall.

About The Project